• Seçil Kenar
  • 14 Temmuz, 2016

Ayçekirdekli Galete

Paketlenmiş gıdalar her nekadar diyet, az yağlı ibaresini taşısa da pakete giren her üründe katkı maddesi var. Alerji, bağışıklık sistemi düşüklüğü vb hastalıklarda katkı maddelerinin etkili olduğunu biliyoruz. Bu yüzden ben herşeyi evde yapma taraftarıyım, bunlardan birisi ara öğün ve kahvaltıların vazgeçilmezi galete; evde ayçekirdekli galete yaptım. Dışarıdakiler kadar yağ olmadığı için o kadar sert olmuyor ama olsun tamamen doğal.

MALZEMELER

1,5 su bardağı tam buğday unu

2 yemek kaşığı yulaf kepeği

1 çay bardağı süt

1 yemek kaşığı tereyağ veya hindistan cevizi yağı

1 yumurta sarısı

1 yemek kaşığı ayçekirdeği

1 çay kaşığı tuz

 

YAPILIŞI

Tüm malzemeleri karıştırın, yumuşak bir hamur olana kadar yoğurun 15 dakika dinlendirin. Elinizde çubuk şekli verin. Yumurta sarısına batırdıktan sonra ayçekirdeğine de batırın. Önceden ısıtılmış 180 derecede ki fırında 20-30 dakika pişirin. Ne kadar kıtır kıtır sert olmasını istiyorsanız yakmadan o kadar fırında tutun.