• Seçil Kenar
  • 12 Temmuz, 2016

Badem Unundan Kek

Bu kek tarifi; çölyak hastaları, gluten hassasiyeti (entoropatisi) olanlar veya buğdayı beslenmesinden uzaklaştırmak isteyenler için ideal. İçerisinde şeker ve un yok!

MALZEMELER

5 adet kuru kayısı

4 adet yumurta

1.5 su bardağı çiğ badem

1 çay kaşığı kabartma tozu

½ paket vanilya

2 yemek kaşığı kakao

bir tutam tuz

üstünü süslemek için bal

 

YAPILIŞI

1 gece önceden kuru kayısıları 1 bardak suya koyun. Ertesi gün şişen kayısıları blendırdan geçirip püre haline getirin. Çiğ bademleri de blendır ile un haline gelene kadar çekin. Diğer bir kapta yumurtaları mikserle çırpın, içine badem unu, kabartma tozu, vanilya, kakao, bir çimdik tuz, püre haline getirdiğiniz kayısıları koyup tekrar mikserle çırpın. Yağlı kağıt koyduğunuz kare ve dikdörtgen tepsinizin (hamur kabarmayacağı için şekilli kek kalıpları kullanmayın) içine hazırladığınız karışımı dökün. Önceden ısıtılmış 180 derecede ki fırında 20 dk pişirin. Soğuduktan sonra ister kare kare isterseniz de benim yaptığım gibi kalıplarla kekinizi kesin, servis ederken üzerine bal sürün ( içerisinde hiç şeker olmadığı için serviste üstüne bal, agave şurubu, reçel vb tatlandırmak için doğal şekerler kullanın) 1 dilim kek 145 kcaldir.