• Seçil Kenar
  • 28 Haziran, 2016

Bademli Yulaf Unlu Kek

Yulaf, yumurta, süt, ve badem uzun süre tok tutan besinlerdendir. Bu kek tarifim kahve ve çayın yanına eşlik ederken, uzun süre de tok tutacaktır.

MALZEMELER

2 adet yumurta

1 su bardağı süt

1 paket kabartma tozu

1 tatlı kaşığı vanilin

1 su bardağı blendırdan çekilmiş badem

5 yemek kaşığı bal veya 1 olgun çatalla ezilmiş muz

1 avuç kuru üzüm

1/2 su bardağı sıvı yağ

2.5 su bardağı yulaf unu (muz koyarsanız biraz daha az un koyun)

 

YAPILIŞI

Süt ve yumurtayı iyice çırpın. İçine un , kabartma tozu, vanilin, bal, sıvı yağ ekleyip çırpın. En son kuru üzüm ve badem ekleyip karıştırın. Karışımı kek kalıplarına dökün, üstünü file badem ile süsleyin. Önceden ısıtılmış 180 derecede ki fırında 40-45 dk pişirin.