• Seçil Kenar
  • 13 Temmuz, 2016

Baharatlı Diyet Kraker

MALZEMELER

1.5 su bardağı tam buğday unu (çok kepekli olmasını istemiyorsanız yarı yarıya beyaz unla da karıştırabilirsiniz. yulaf kepeği zaten glisemik indeksi düşürecektir)

2 yemek kaşığı yulaf kepeği

1 çay bardağı süt

1 çay bardağı zeytinyağı

1 yemek kaşığı tereyağ veya hindistan cevizi yağı

1 yumurta sarısı

Üstüne koymak isterseniz; çörekotu, keten tohumu, kekik, chia tohumu vb.

 

YAPILIŞI

Tüm malzemeleri karıştırın, yumuşak bir hamur olana kadar yoğurun (hamurunuz cıvık olduysa, unu az geldiyse biraz daha un ekleyebilirsiniz) 15 dk dinlendirin. İnce olacak şekilde hamuru açın. Dikdörtgen kesip tepsiye yerleştirin. Üstüne keten tohumu vb ne isterseniz dökün. Önceden ısıtılmış 180 derecede ki fırında 20-30 dk pişirin. Ne kadar kıtır kıtır sert olmasını istiyorsanız yakmadan o kadar fırında tutun.