• Seçil Kenar
  • 8 Aralık, 2016

Balkabağı Çorbası

Balkabağı kış aylarının vazgeçilmez sebzelerindendir. İçeriğinde çinko, magnezyum, beta karoten, A, B ve C vitaminleri, aminoasitler ve alkoloidler bulunur. Aklımıza ilk başta balkabağı tatlısı gelse de çorbası da çok lezzetli hem de oldukça besleyici.

MALZEMELER

250 gr balkabağı

1 orta boy havuç

1 orta boy kuru soğan

1 orta boy patates

1 yemek kaşığı zeytinyağı

5 su bardağı sıcak su

1 yemek kaşığı zeytinyağı

Tuz, karabiber, muskat

 

YAPILIŞI

Balkabağı, havuç, soğan ve patatesi küp küp doğrayın. Tencereye zeytinyağı ve doğranmış malzemeleri koyarak orta ateşte 5 dakika kadar kavurun. Soğanlar şeffaflaşmaya başlayınca önce suyu daha sonra tuz ve baharatları ilave ederek lezzetlendirin. Orta ateşte havuçlar yumuşayıncaya kadar pişirin. Pişen çorbayı blenderdan geçirin ve 1-2 dakika daha kaynatıp ocaktan alın. Kruton ekmek ve balzamik sirke ile servis yapabilirsiniz.