• Seçil Kenar
  • 27 Haziran, 2016

Ballı Muhallebi

Diyet yaparken, beslenme programınızın mutlaka sevdiğiniz besinlerin bulunmasına özen gösterin. Sevmediğiniz besinleri zorla yemeye çalışırsanız bir süre dayanırsınız fakat daha sonra diyetinizin sürdürülebilirliği azalır. Diyette sevmediğiniz değişik tatlara da açık olmanız gerekir. Diyete başlarken mutlaka bir liste hazırlayın; sevdiğiniz ve sevmediğiniz besinleri not edin. Beslenme programınızı hazırlarken sevdiğiniz besinleri yer verin, sevmediklerinizi ise daha farklı nasıl tüketebileceğinizin tariflerini araştırın. Böylece hem diyetin uzun süre devam etmesine hem de diyette mutlu olmanızı sağlayacaktır.

MALZEMELER

500 cc süt

1.5 yemek kaşığı tam buğday unu

1.5 yemek kaşığı mısır nişastası

1 yumurta sarısı

3 yemek kaşığı bal

 

YAPILIŞI

Buğday unu ve mısır nişastasını 2-3 yemek kaşığı sütte eritin, üstüne yumurta sarısını ekleyin ve tekrar karıştırın, soğuk sütün içine karışımı boşaltın, ocağın altını yakın ve kısık ateşte hiç durmadan karıştırarak topaklanmayı engellemek için sürekli karıştırın. Muhallebi kıvamına geldiğinde ocağın altını kapatın ve balı ekleyip hızla karıştırın. Hazırladığınız muhallebiyi kaselere dökün. Soğuduktan sonra fındık, file badem ve nar ile süsleyerek servis edin. 1 kase muhallebi 135 kcal.