• Seçil Kenar
  • 14 Temmuz, 2016

Bamya Yemeği

Annemin evinde, en sevdiğim yemek, çok kişi sevmez ama annem çok güzel yapar bamya yemeğini. Hiç dağılmadan kütür kütür olur, sırrı nedir dedim; bamyaları ayıkladıktan sonra 1/2 limonu sık ve bamyayı beklet sonrasında yine yemeğe 1/2 limon daha sık dedi. Tarifini de sizin için aldım.

MALZEMELER

Yarım kg taze bamya

2 adet domates

1 adet soğan

3 adet yeşil biber

Yarım yemek kaşığı salça

1 yemek kaşığı zeytinyağ

Yarım limon

Karabiber, pulbiber, tuz

 

YAPILIŞI

Soğanı yemeklik, biberi halka halka doğrayın. Tencereye alın. Üzerine küp küp doğranmış domates ve salçayı ilave edin 2-3 dk karıştırın. Yıkanmış temizlenmiş bamyaları ekleyin. 1-2 dk da bamyalar kavrulunca yarım limon suyunu sıkın ve sıcak su ilave edin. 20-25 dakika pişirin.