• Seçil Kenar
  • 8 Aralık, 2016

Beluga Mercimekli Guacomole

Avokadonun tadına alışamayanlar için Meksika Mutfağı’nın vazgeçilmezi olan guacomole ile bir tarif denedim. En az görüntüsünün cazibesi gibi lezzeti de ön planda.

MALZEMELER

1 adet olgun avokado

1 küçük boy kuru soğan

2 adet sivri biber

1 küçük boy domates

5-6 dal maydanoz

1 adet limon suyu

2 diş sarımsak

1 orta boy salatalık

3 yemek kaşığı haşlanmış beluga mercimeği veya yeşil mercimek

Az tuz, karabiber

 

YAPILIŞI

Avokadoyu bıçakla iki parçaya bölün. Çekirdeğini çıkartıp içini kabuğa zarar vermeden bıçak yardımıyla doğrayın, çatal ile ezin ve derin bir kaseye alın. Soğanı ince ince kıyın, sarımsağı ezin. Domatesi, biber ve maydanozu küçük küçük doğrayın. Doğranan malzemeleri kaseye alın. Tuz, limon suyu, karabiberi de üzerine ekleyin.

Salatalıkları verev şeklinde dilimleyin. Üzerine 1’er tatlı kaşığı guacomoleden koyun. Onun üzerine de haşlanmış mercimeği serperek servis yapabilirsiniz.