• Seçil Kenar
  • 14 Temmuz, 2016

Böğürtlenli Ballı Muhallebi

MALZEMELER

350 cc süt (2 bardaktan 3 parmak eksik)

1 yemek kaşığı dolusu pirinç unu

1 yemek kaşığı buğday nişastası

2 yemek kaşığı agave şurubu veya bal

1 kase böğürtlen

1 çay kaşığı vanilya özü

 

YAPILIŞI

Az suyla nişasta ve pirinç ununu suda eritin ki sonradan topaklanmasın. Üzerine sütü ekleyip, kısık ateşte, durmadan karıştırın. Koyulaşmaya başladığında altını kapatın. Böğürtlenleri blendır ile püre haline getirin. Ve pişen muhallebi ile karıştırın. Cuplara veya kaselere koyun, buzdolabında 1-1,5 saat beklettikten sonra servis yapabilirsiniz.