• Seçil Kenar
  • 27 Haziran, 2016

Damla Sakızlı Kurabiye 

MALZEMELER

2 yemek kaşığı buğday ruşeymi

2 yemek kaşığı buğday nişastası

150 gram tereyağı

1 yemek kaşığı bal

5-6 yemek kaşığı ince çekilmiş ceviz

2 yemek kaşığı vanilya

2 çay kaşığı tepeleme tarçın

1.5-2 su bardağı tam buğday unu

2-3 adet mercimek tanesi kadar dövülmüş damla sakızı

 

YAPILIŞI

Oda sıcaklığındaki tereyağını hamur yoğurma kabına alın, üzerine bal, buğday nişastası, ruşeymi, tarçın, vanilya, tam buğday unu, kabartma tozu ve damla sakızını ekleyin. Karışımı ele yapışmayan hamur elde edene kadar yoğurun. Avuç içinde yuvarlayıp ufalanmış cevizlere batırın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 15-20 dakika pişirin.