• Seçil Kenar
  • 12 Temmuz, 2016

ÇİKOLATALI DİYET TURTA

MALZEMELER

2 su bardağı tam buğday unu

1/2 su bardağı yulaf

1/2 su bardağı esmer şeker

1/4 su bardağı sıvı yağ

2 yemek kaşığı tereyağ veya hindistan cevizi yağı

Hamuru toparlamak için 3-4 yemek kaşığı kadar süt

 

Muhallebi için:

1.5 su bardağı süt

1 çay kaşığı dolusu buğday nişastası

1 yemek kaşığı tam buğday unu

1 paket vanilya

 

YAPILIŞI

Tam buğday unu, yulaf, 1 yemek kaşığı tarçın, şeker ve yağları (tereyağ oda sıcaklığında) blendır ile karıştırın. Karışımı turta tepsisine veya yuvarlak bir tepsiye elinizle yayın. Yanlarını harç geleceği için biraz çukur bırakarak bastırın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında turta hamurunu yaklaşık 20-25 dk pişirin. Diğer bir tencerede un, nişasta ve vanilyayı topaklanmadan hızlı hızlı karıştırarak muhallebi kıvamına getirin. Pişmiş turta hamurunuz soğudunda üzerine dökün. Benmari usulü erittiğiniz %70 bitter çikolatayı kaşık yardımı ile istediğiniz şekli vererek muhallebinin üzerini süsleyin. 1 ince dilim 175 kcaldir.