• Seçil Kenar
  • 12 Temmuz, 2016

Diyet Kraker

Krakerimi bile evde yaparım diyeneler için bu tarif. Ara öğünleriniz için çantanınzda rahatlıkla taşıyabilirsiniz.

MALZEMELER

1,5 su bardağı tam buğday unu

2 yemek kaşığı yulaf kepeği

1 çay bardağı süt

1 çay bardağı zeytinyağı

1 yemek kaşığı tereyağ veya hindistan cevizi yağı

1 yumurta sarısı

1 çay kaşığı çörekotu

Yarım çay bardağı dil peyniri

 

YAPILIŞI

Tüm malzemeleri karıştırın, yumuşak bir hamur olana kadar yoğurun 15 dakika dinlendirin. İnce olacak şekilde hamuru açın. Kare kare kesip tepsiye yerleştirin. Üstüne az miktarda rende dil peyniri ve çörekotu koyun. Önceden ısıtılmış 180 derecede ki fırında 20-30 dakika pişirin. Ne kadar kıtır kıtır sert olmasını istiyorsanız yakmadan o kadar fırında tutun.