• Seçil Kenar
  • 4 Eylül, 2016

Diyet Krakerler

MALZEMELER

1,5 su bardağı tam buğday unu (çok kepekli olmasını istemiyorsanız yarı yarıya beyaz unla da karıştırabilirsiniz)

2 yemek kaşığı yulaf kepeği

1 çay bardağı süt 1 çay bardağı zeytinyağı

1 yemek kaşığı tereyağ veya hindistan cevizi yağı

1 yumurta sarısı

1’er tatlı kaşığı çörekotu, susam, kekik, pul biber

 

YAPILIŞI

Tüm malzemeleri karıştırın, yumuşak bir hamur olana kadar yoğurun (hamurunuz cıvık olduysa, unu az geldiyse biraz daha un ekleyebilirsiniz) 15 dk dinlendirin. İnce olacak şekilde hamuru açın. Kare kare kesip tepsiye yerleştirin. Üstüne istediğiniz baharatlardan koyun. Önceden ısıtılmış 180 derecede ki fırında 20-30 dk pişirin. Ne kadar kıtır kıtır sert olmasını istiyorsanız, yakmadan o kadar fırında tutabilirsiniz.