• Seçil Kenar
  • 12 Temmuz, 2016

Diyet Waffle

Yaz akşamları Beşiktaş’tan Bebek’e yürüyüş yapıyorum. Beşiktaş’tan yola çıktıktan 50-60 dk sonra Bebek’te olduğumda artık yorulmuş ve bir çayı hak etmiş olduğumu düşünürken hep o Bebek’in bildik waffle kokusu ile karşılaşırım. Waffle’ın üzerine konulan besinlerin çeşidine göre değişse de kalori değeri ortalama 450-600 kcal arasında değişiyor. Yani onu yediğimde yaptığım 1 saat spor ile bile kalori değerini karşılayamıyor. Yine böyle bir ağustos günü mecbur arkadaşlar ile çayımızı içip eve dönerken aklımız waffle da kalmış ve acaba yarı yarıya bölüşseydik mi diye düşünürken eve geldiğimde kollarımı sıvayıp kendi diyet waffle mı yaptım, çok lezzetli oldu inanın. İşte o akşam çok beğenilen waffle tarifim:

MALZEMELER

2 su bardağı süt

1.5 su bardağı tam buğday unu

2 adet yumurta

½ su bardağı su

süslemesi için

1 adet muz

2 kare bitter çikolata

 

YAPILIŞI

Süt ve yumurtayı çırpın, içine tam buğday ununu ve suyu ekleyin tekrar çırpın, teflon tavayı ısıtıp krepten daha kalın (yaklaşık 1 parmak kalınlığında olacak şekilde) tavaya dökün (tavayı yağlamanıza gerek yok, yapışmıyor). Altı piştiğinde spatula yardımı ile ters çevirin ve diğer tarafta pişene kadar bekleyin. Ortalama olarak 4-5 adet wafflenız olduktan sonra servis tabağına alın. Diğer ocakta derin bir tencereye 2 parmak su doldurun ve kaynatın. Suyun içine cezveyi yerleştirin, cezvenin içine bitter çikolatalarınızı koyun. Eriyinceye kadar karıştırın. Muzları ince ince keserek waffle üzerine yerleştirin . en üste erimiş çikolanızı kaşıkla alarak serpin. 1 porsiyonu 230 kcal olan waffle servise hazır.