• Seçil Kenar
  • 25 Haziran, 2016

Enginar Böreği

Enginar, yüksek miktarda potasyum, kalsiyum ve manganeze ek olarak A vitamini, B1 vitamini ve C vitaminleri içerir. Karaciğerin temizlenmesinde etkili olan enginarı bu sefer zeytinyağlı yemeğinden farklı olarak böreğini yaptım.

MALZEMELER

4 adet enginar

1/2 çay bardağı zeytinyağı

1 su bardağı tam buğday unu

1 adet yumurta

1/2 demet kıyılmış dereotu

5 dilim dil peyniri

 

YAPILIŞI

Enginarı haşlayıp, küp küp kesin. Zeytinyağı, un, yumurta, dereotunu karıştırın. Dil peyniri rendesinin yarısını da ekleyip, tepsiye dökün. Peynirin diğer yarısını da üstüne gezdirin. 180 derecede fırında üstü kızarana kadar pişirin.

Not: İçine bezelye veya bakla da ekleyebilirsiniz.