• Seçil Kenar
  • 12 Temmuz, 2016

Ev Yapımı Fıstık Ezmesi

Hazır fıstık ezmelerinin içeriğinde çok fazla şeker olduğunun farkında mısınız? Evde kendi fıstık ezmenizi yaparak boş kalori almayabilirsiniz.

MALZEMELER

500 gram tuzsuz yer fıstığı

2 yemek kaşığı dolusu pekmez (bal da olur)

1 yemek kaşığı zeytinyağı (koymayabilirsiniz)

1 tutam tuz

1 tatlı kaşığı vanilya özütü

 

YAPILIŞI

Fıstıkların bordo renkli kabuklarını soyun. Kabukları soyulan fıstıkları bir tavaya koyup, 5-6 dakika kavurun. İyice ısınan fıstıkları, robota koyun. Sıcağın da etkisiyle kısa sürede püre kıvamına gelir. Ardından içine diğer malzemeleri de ekleyip, biraz daha karıştırın. Temiz bir kavanoza koyup, oda sıcaklığına gelince buzdolabında saklayın.