• Seçil Kenar
  • 8 Aralık, 2016

Fırında Baharatlı Bamya

Bamyanın sağlığa yararları saymakla bitmez. Suda çözünür ve çözünmez lifleri ile vücuttaki toksinleri atar. İçeriğindeki C vitamini ile bağışıklık sistemini güçlendirir. Kalsiyum, magnezyum, manganez gibi minerallerce zengindir. Yüksek lif oranı sayesinde tokluk hissi verir bu yüzden zayıflama diyetlerinde sık sık kullanılır.

Peki çoğu kişinin sevmediği sebzelerden olan bamyayı değişik bir tarifle sevmeye veya daha çok sevmeye ne dersiniz?

MALZEMELER

250 gram bamya

1 adet yumurta

1/2 çay kaşığı toz karabiber

1/2 çay kaşığı tuz

Bir tutam kekik

1 çay kaşığı tane karabiber

Not: Bamyaları alırken hafif büyük olanlarını seçin.

 

YAPILIŞI

Bir tencerede bamyaları hafif yumuşayıncaya kadar 5 dakika haşlayın. Bir kaseye yumurtayı kırın, üzerine toz karabiber, tuz, kekiği ekleyin ve karıştırın. Bamyaları bu karışıma batırarak yağlı kağıt serili tepsiye dizin. 180 derecede 15 dakika pişirin. Servis ederken üzerine tane karabiber de koyabilirsiniz.