• Seçil Kenar
  • 24 Haziran, 2016

GLUTENSİZ BİSCOTTİ

Glutene intoleransı veya alerjisi olanlar ve ara öğünlerde canı tatlı isteyenlere glutensiz biscotti yaptım. Kıtır kıtır, lezzetli bir atıştırmalık oldu. Denemenizi tavsiye ederim.

MALZEMELER

3 yumurta (oda sıcaklığında)

3 yemek kaşığı sıvı yağ

Yarım su bardağı esmer toz şeker

1 su bardağı esmer pirinç unu veya karabuğday unu

2 yemek kaşığı kakao

1/4 tatlı kaşığı tuz

1 çay kaşığı toz karanfil

Yarım su bardağı kabukları soyulmuş fındık

 

YAPILIŞI

Tüm malzemeleri karıştırıp rulo haline getirin. Önceden 200 derecede ısıtılmış fırına koyun, koyduktan sonra 160 dereceye düşürüp 20 dakika pişirin. Soğuduktan sonra parmak kalınlığında kesip tekrar tepsiye dizin. 175 derecede 12 dakika bir yüzünü, 12 dakika diğer yüzünü pişirin.