• Seçil Kenar
  • 1 Eylül, 2016

Glutensiz Kek

Buğday, arpa, çavdar ve yulaf gibi tahıllarda bulunan ‘gluten’ denilen proteine karşı bağırsakların hassasiyetine çölyak hastalığı denir. Bu kişilerin diyetlerinden gluteni tamamıyla çıkarması gerekir. Eğer siz de çölyak hastası veya gluten hassasiyetiniz varsa bu tarif size göre.

MALZEMELER

2 adet yumurta

½ su bardağı şeker

½ çay bardağı süt

½ çay bardağı sıvı yağ

1 paket kabartma tozu

2 Su bardağı Glutensiz un

 

YAPILIŞI

Önce yumurta ve şekeri bir kapta iyice çırpın. Üzerine süt, un ve kabartma tozunu koyup çırpın. Karışımı muffin kaplarına eşit şekilde dökün. Önceden ısıtılmış fırında 40 dk pişiri.

NOT: Tarif çölyak ve gluten hassasiyeti olan kişiler içindir, şeker yerine elma püresi kullanılabilir.