• Seçil Kenar
  • 8 Aralık, 2016

Karabuğday Salatası

Son yıllarda popülerliği artan besinlerden olan karabuğday bir diğer adıyla greçka; gluten içermemesiyle de ön plana çıkmaktadır. Haşlanmış olarak çorba, salata ve yoğurtla tüketilebilir.

Düşük glisemik indeksli bir karbonhidrattır. Her gün alınması gereken temel aminoasitleri dengeli ve proteinden zengin bir yapısı vardır. B grubu vitaminlerden, bakır, magnezyum, E vitamini ve fosfordan zengindir.

MALZEMELER

1 su bardağı karabuğday

3-4 adet çeri domates

3-4 dal dereotu

3-4 dal maydanoz

2 adet taze soğan

1 tatlı kaşığı zeytinyağı

1/2 limon

1/2 çay kaşığı tuz

 

YAPILIŞI

Karabuğdayı geniş bir kaseye alın ve üzerini 2 parmak geçecek kadar kaynamış su dökün. Kabın ağzını kapatarak 20 dakika bekleyin ve karabuğday yumuşasın. Dereotu, maydanoz ve taze soğanı ince ince, domatesleri küp küp doğrayın. Bir başka geniş kapta tüm karışımı karıştırın ve limon, tuz, zeytinyağını ekleyin.