• Seçil Kenar
  • 14 Temmuz, 2016

Sebzeli Karnabahar Pizza 

MALZEMELER

1/2 küçük kabak

2-3 parça brokoli

2-3 adet mantar

1 tatlı kaşığı mısır

1/2 karnabahar

50-70 gram kadar kaşar peyniri rendesi

1 adet yumurta

1 yemek kaşığı yulaf kepeği

3-4 yemek kaşığı domates sos

1 çay kaşığı tuz

 

YAPILIŞI

Karnabaharı yıkayıp ayıklayıp rondodan geçirin. Bir tencerede 1 çay bardağı ile kısık ateşte helva pişirir gibi karıştırarak suyunu salmasını ve sonra kendi suyu ile birlikte tüm suyu çekmesini sağlayın. Yaklaşık 10-12 dakika. Temiz bir mutfak tülbentine karnabaharları alıp ılınmasını bekleyin. Ilıyınca elinizle sıkarak tüm suyunu süzün. Karnabaharları derin bir kaba alın. İçine labne peyniri, kaşar rendesi, yumurta, yulaf kepeği ve tuzu koyup yoğurun. Hamur kıvamını alacaktır. Hamuru yağlı kağıda serin ve üzerine başka bir yağlı kağıt koyarak oklava ile inceltin. Fırında 200 derecede 40 dakika pişirin. Pişen pizza hamurunu aynı yağlı kağıdın üzerinde ters yüz edin. Üzerine domates sos sürüp, üzerine kaşar rendesi ve doğranmış sebzeleri koyup yine 200 derecede 10-15 dakika kadar kaşarlar eriyene kadar pişirin.