• Seçil Kenar
  • 14 Temmuz, 2016

Kayısılı Diyet Biscotti

MALZEMELER

1 su bardağı bardak tam buğday unu

4 kaşık bal veya 3 kaşık agave şurubu veya 3 yemek kaşığı su bardağı esmer şeker

1 tatlı kaşığı kabartma tozu

1 çay kaşığı tuz

Yarım su bardağı iri doğranmış badem

5-6 adet küçük kesilmiş gün kurusu kayısı

2 tane iri yumurta

1 tatlı kaşığı vanilya özütü

 

YAPILIŞI

Fırını 180 derece ısıtın. Fırın tepsisine yağlı kağıt serip bir kenara koyun. Elediğiniz unları bir kaseye koyup şekeri, kabartma tozunu, tuzu karıştırın, bademleri, kuru kayısıyı ilave edin.

 

Bir başka kasede yumurtaları ve vanilya özütünü çırpın. Unlu karışıma ekleyin, karışım toparlanıncaya kadar karıştırın. Dikdörtgen şeklinde ki kek kalıbına dökün. Piştikten sonra fırından çıkarın, tamamen soğuduktan sonra dilimleyin. Fırın sıcaklığı 150 dereceye düşürün, dilimleri fırın tepsisine yeniden yerleştirin, bir kere çevirerek 25 dakika kadar tekrar pişirin. Bu ikinci pişirme kıtır tadı verecektir.