• Seçil Kenar
  • 12 Temmuz, 2016

Keçiboynuzu Unlu Kurabiye

MALZEMELER

1 yumurta

1 Türk kahvesi fincanı keçiboynuzu tozu

1 Türk kahvesi fincanı tam buğday unu

½ çay bardağı agave şurubu veya aynı miktarda sevdiğinizin meyvelerin püresi

1 yemek kaşığı yer fıstığı ezmesi

1 çorba kaşığı dolusu tereyağ

½ paket kabartma tozu

 

YAPILIŞI

Yumurta ve oda sıcaklığında ki tereyağını karıştırın içine keçiboynuzu tozu, tam buğday unu, agave şurubu, yer fıstığı ezmesi ve kabartma tozunu karıştırıp kurabiye hamuru elde edin, streçleyip 15 dk buzdolabında bekletin. Çıkarttıktan sonar elinizle şekil vererek tepsiye dizin, 180 derecede fırında 30 dk pişirin. 1 adet 89 kcaldir. Kurabiyeleriniz normal kurabiyelere gore biraz daha sert olacaktır.