• Seçil Kenar
  • 12 Temmuz, 2016

Kepekli Dereotlu Poğaça

MALZEMELER

1 çay bardağı yoğurt

1 kahve fincanı zeytinyağı

2 çorba kaşığı tereyağ

1 yumurta ve üstüne sürmek için yumurta sarısı

1 paket kabartma tozu

1 çay kaşığı tuz

¼ demet kıyılmış dereotu

300 g tam buğday unu (1 su bardağı un 110 g )

içi için yağsız beyaz peynir

üzeri için çörek otu

 

YAPILIŞI

Yoğurt, yumurta, zeytinyağ ,tereyağ ve tuzu bir kabın içersine koyun ve iyice karıştırın. Daha sonra azar azar tam buğday unu, kıyılmış dereotu ve kabartma tozunu ilave ederek çok yumuşak bir hamur elde edin. Bu elde ettiğimiz hamuru ceviz büyüklüğünde eşit parçalara bölün.  Peyniri kalan kısmını hamurların içine koyarak poğaça şeklinde kapatın. Hamur parçalarını düzgünce fırın kağıdı yerleştirilmiş fırın tepsisi üzerine dizin. Üzerilerine yumurta sarısı sürün. Çörek otu serperek 175 derece ısıtılmış fırında 35 dk pişirin.