• Seçil Kenar
  • 12 Temmuz, 2016

Kepekli Kandil Simidi

MALZEMELER

1,5 su bardağı tam buğday unu

2 yemek kaşığı yulaf kepeği

1 çay bardağı süt

1 çay bardağı zeytinyağı

1 yemek kaşığı tereyağ veya hindistan cevizi yağı

1 yumurta sarısı

2-3 yemek kaşığı susam

 

YAPILIŞI

Tüm malzemeleri karıştırın, yumuşak bir hamur olana kadar yoğurun (unu az geldiyse daha fazla un ekleyebilirsiniz). Hamuru  15 dk dinlendirin. Elinizde küçük bir hamur parçasını kalem şekilde açın, kıvırarak iki tarafından birleştirin ve simit şekline getirin. Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin. Yumurta sarısını simitlerin üstüne sürün ve üzerlerine susam serpin. Önceden ısıtılmış 180 derecede ki fırında 20-30 dakika pişirin. Ne kadar kıtır kıtır sert olmasını istiyorsanız yakmadan o kadar fırında tutun.