• Seçil Kenar
  • 12 Temmuz, 2016

KEPEKLİ MANTI

MALZEMELER

 

Hamur için:

3 su bardağı tam buğday unu

4 adet yumurta

1 çay bardağı su

Az tuz

 

İç için:

250 gram az yağlı kıyma

1 adet kuru soğan

1 çay kaışığı karabiber, nane

 

YAPILIŞI

Bir kapta hamur malzemelerini karıştırıp, yoğurun. Oklava ile ince açıp, bıçakla küçük karelere bölün. Soğanı küçük küçük doğrayın. Kıyma, soğan, karabiber ve nane ile karıştırarak içi hazırlayın. Kare şeklinde kestiğiniz hamurların ortasına et karışımından nohut büyüklüğünde koyup, kapatın. Mantıları suda 10 dakika haşladıktan sonra üzerine yoğurt, az zeytinyağı, kekik ve pul biber koyup, servis yapabilirsiniz. (yağı asla yakmayın)