• Seçil Kenar
  • 13 Temmuz, 2016

Kepekli Tavuk Kapama

MALZEMELER

Hamur için:

1 kahve fincanı zeytinyağı

1 kahve fincanı süt

3,5 kahve fincanı tam buğday unu

1 paket kabartma tozu;

Harç için:

2 adet kırmızı biber

2 adet yeşil çarliston biber

200 gram tavuk eti

1 orta boy domates

 

YAPILIŞI

Hamur malzemelerini bir kapta yoğurup 20 dakika buzdolabında bekletin. Harç malzemelerini küp küp doğrayıp, tavada soteleyin. Hamurun yarısını tepsiye yayın ortasına tavuklu harcı koyun, üstüne hamurun diğer yarısını kapatıp önceden ısıtılmış 180 derecede 35-40 dakika hamur pişene kadar pişirin.

(1 dilim 240 kalori ve yanında ayranla çok iyi olur)