• Seçil Kenar
  • 13 Temmuz, 2016

Hindili Yulaflı Krep

MALZEMELER

Krep için:

1 su bardağı yulaf unu (yulaf ezmesini de blendırdan geçirip ekleyebilirsiniz)

1 su bardağı tam buğday unu

2 adet yumurta

1 su bardağı su

1 su bardağı süt

Az tuz (isteğe göre)

 

İçi için:

1/2 kg hindi eti

1 orta boy domates

2 adet biber

2 yemek kaşığı soya kreması (kullanmaya bilirsiniz)

Az tuz

 

YAPILIŞI

Krep malzemeleri blendırdan geçirin. Hazırladığınız karışımını, teflon tavaya hiç yağ koymadan ince bir tabaka olarak dökün ve altlı üstlü çevirerek pişirin. Diğer tavada doğranmış biber, domates ve kuşbaşı hindiyi pişene kadar tavada çevirin. Hindiler piştikten sonra soya kremasını eleyip, 2-3 dakika daha pişirin.

Kreplerin içine hindi ile hazırladığınız harcı koyup ikiye katlayınıp, servis yapabilirsiniz.