• Seçil Kenar
  • 14 Temmuz, 2016

Köz Patlıcan Salatası

Salatanın her türlüsüne bayılıyorum. Hele bir de köz olunca lezzeti iyice artıyor.

MALZEMELER

3-4 tane bostan patlıcan

2 tane domates

1 kırmızı biber

1/2 limon suyu

1 tatlı kaşığı zeytinyağı

 

YAPILIŞI

Patlıcanları fırın tepsisine koyup, 200 derecede üzeri kızarıncaya kadar 30-35 dakika tersyüz ederek közleyin. Soğuduktan sonra kabuklarını soyup, küçük küçük doğrayın. Domates ve biberi küçük küçük kesin, patlıcanla karıştırın. Tüm malzemeleri karıştırdıktan sonra zeytinyağı, limon suyunu ekleyin. Ceviz ve nar ile süsleyerek servis edebilirsiniz.