• Seçil Kenar
  • 16 Haziran, 2016

Pekmezli Krokan

Krokan dediğimde hep aklıma çocukluğum geliyor, babam bana harçlık verdiği zaman leblebi tozu ve krokan alırdım hemen. Krokanlar iki parmak kalınlığında şeffaf paket içinde satılırdı, çok severdim. geçen gün bakkalda ön raflarda gördüm, elim gitti ama şeker yememe konusunda titizliğimden dolayı alamadım ve koşarak eve gelip ben şekersiz krokan yapabilirim dedim. Çocukluğumda ki gibi çok güzel oldu hem de şekersiz, kırıp kırıp yiyeceğiniz bir krokan tarifi size;

MALZEMELER

½ çay bardağı susam
½ çay bardağı yulaf ezmesi
1 avuç ceviz içi
1 çay kaşığı tarçın
1-2 damla limon
2-3 yemek kaşığı pekmez

YAPILIŞI

Susamı tavada hafif pembeleşinceye karıştırın, içine iri çekilmiş ceviz, tarçın, yulafı attıktan sonra yine 2-3 dakika kaşıkla karıştırın en son karııma tarçın, limon ve pekmezi ekleyin ( pekmez tüm malzemenin toparlanacağı kadar ekleyin) 1-2 dk karıştırdıktan sonra yanmaz fırın kağıdı üzerine döküp diktörtgen şeklinde ellerinizle şekil verin. Kağıdı katladıktan sonra buzdolabında 1-2 saat bekletip, kırarak servis edin.