• Seçil Kenar
  • 1 Eylül, 2016

Pekmezlİ Sütlü İrmİk Tatlısı

Sütlü tatlılardan vazgeçemeyenler için şekersiz bir tarif. Haydi pekmez ve meyvelerin şekerinden faydalanalım.

MALZEMELER

 

1/2 litre süt

3,5 yemek kaşığı irmik

2 yemek kaşığı pekmez

1/2 adet şeftali veya 2 tatlı kaşığı şekersiz reçel

 

YAPILIŞI

Tencereye sütü koyun ve kısık ateşe bırakın. Sütün içine, irmiği koyup, topaklanmadan sürekli karıştırın, muhallebi kıvamına gelince altını kapatın. Pekmezi ekleyerek hızla karıştırın. Karışımı cam bir kaba koyup, buzdolabında 5 saat donuncaya kadar bekletin. Servis yaparken üzerine istediğiniz meyve, şekersiz reçel, himdistan cevizi vb ile istediğiniz şekilde süsleyip servis edin.