• Seçil Kenar
  • 13 Temmuz, 2016

Sebzeli Bulgur Pilavı

Ben diyetlerimde karbonhidratları hep tek başına bol sebze ve salata ile yazıyorum. Öğle yemeği için 6 kaşık bol sebzeli bulgur pilavı ve salata, annemin bakır kaplarında serviste. İsterseniz 1 dilim ekmek yerine 2-3 yemek kaşığı bulgur pilavı tüketebilirsiniz. Bulgur, yüksek posa içerikli, glisemik indeksi düşük, yüksek folik asit, B grubu vitaminleri içeren çok değerli bir besin, mutlaka diyetinizde olmalı. Özellikle anne sütünü arttırdığı da çalışmalarda görülüyor.

MALZEMELER

1 adet soğan

1 adet yeşil biber

1 adet kırmızı biber

1 adet patlıcan

2 adet domates

1 yemek kaşığı domates salçası

2 su bardağı pilavlık bulgur

1 yemek kaşığı zeytinyağı

4 su bardağı sıcak su

 

YAPILIŞI

Sebzeleri küp küp doğrayın. Tencereye koyun ve 5 dakika pişirin. Bulguru ve suyu ilave edip, tencerenin kapağı kapatılarak kısık ateşte pişirin. Bulgurlar şişip yumuşayana kadar pişirin.