• Seçil Kenar
  • 12 Ekim, 2016

Şekersiz Aşure

Hepimizin sevdiği aşure günü geldi. Besin değeri açısından çok zengin olan aşureyi daha hafif hale getirmek için şekersiz yaptık.

MALZEMELER
500 gr buğday
2.5 lt su
200 gr ayıklanmış ve haşlanmış nohut
200 gr haşlanmış fasulye
100 gr sarı üzüm
8 adet kuru kayısı(minik doğranmış)
100 gr dolma fıstığı (hafif kavrulmuş)
1 çay bardağı süt
2 çorba kaşığı gül suyu

YAPILIŞI
Buğdayları bir gece önceden ıslatın. Çok iyi haşlandığından emin olduktan sonra diğer malzemeleri ilave edin. Bütün bu karışımı yoğun bir kıvam alıncaya kadar 30 dakika daha kaynatın. Sonra süt ve gülsuyu ekleyip ateşten alın. Aşureyi kaselere paylaştırıp soğumaya bırakın. Servis yaparken istediğiniz kuruyemişlerle servis yapabilirsiniz.