• Seçil Kenar
  • 27 Haziran, 2016

Tarçınlı Kurabiye

MALZEMELER

2,5 su bardağı tam buğday unu

1 adet yumurta

½ su bardağı süt

1 çorba kaşığı sıvı yağ

1 çorba kaşığı tarçın

Tatlandırmak için 3 yemek kaşığı bal veya toz tatlandırıcı veya elma püresi veya agave şurubu veya hurma suyu

 

YAPILIŞI

Tam buğday ununu, tarçın, yumurta, süt, sıvı yağ, agave şurubu ( ben bu tarifte agave şurubunu seçtim) ile karıştırın, yoğurun. Kulak memesi kıvamında hamurunuzu elde ettiğinizde istediğiniz şekli vererek ( kurabiye kalıbı kullanarak, ben tarifi sevgililer gününe özel yaptığım için kalp şeklinde kalıplarımı kullandım) yanmaz fırın kağıdı üzerine dizin ve önceden ısıtılmış 180 derecede ki fırında 20-25 dk pişirin. Fırından çıktıktan sonra üzerine tarçın serperek servis edin. 1 kalp kurabiyesi 89 kcal.