• Seçil Kenar
  • 14 Temmuz, 2016

Vişneli Diyet Bisküvili Muhallebi

Yazın en güzel tatlısı, dondurma gibi oluyor.

MALZEMELER

5-6 adet diyet bisküvi

Muhallebi için:

Yarım litre süt

1,5 yemek kaşığı tam buğday unu

1,5 yemek kaşığı buğday nişastası

1 adet yumurta sarısı

Şekersiz Vişne Jöle:

1 su bardağı vişne suyu

1 yemek kaşığı buğday nişastası

 

YAPILIŞI

İlk önce muhallebiyi yaparak başlayın. Bir kasede un ve nişatayı az sütle eritin. Sonra yumurta sarısını ekleyip çırpın. Karışıma soğuk sütü ekleyin. Ateşte topaklanmaması için karıştırarak muhallebi kıvamına getirin.

Vişne suyu ile buğday nişastasını karıştırın. Kısık ateşte kıvam alıncaya kadar pişirin.

Geniş kaba en alta şekersiz muhallebi, üstüne 1 sıra diyet bisküvi, şekersiz vişne jöleyi dökün.en üste doğal vişne suyundan buğday nişastası ile hazırlanan şekersiz jöle döküp buz dolabında 2 saat bekletin.