• Seçil Kenar
  • 12 Temmuz, 2016

Yulaf Pizzası

MALZEMELER (1 kişilik)

½ su bardağı yulaf ezmesi

½ olgun muz

1 yemek kaşığı fıstık ezmesi (tercihen evde yapılmış)

Süslemek için file badem, yaban mersini (veya sevdiğiniz meyveler), bal,

2 yemek kaşığı yoğurt

 

YAPILIŞI

Muzu çatalla ezin içine yulaf ve fıstık ezmesini ekleyin. 170 derecede fırında 15-20 dk yulaf kızarana kadar pişirin. Fırından çıkartıp biraz soğumasını bekleyin, üstüne 2 yemek kaşığı yoğurdu sürün, yoğurdun üstüne sevdiğiniz meyveleri serpin (ben taze yaban mersini kullandım, muz veya çilek te çok güzel oluyor) en üste file badem (iri kıyılmış fındık veya ceviz de kullanılabilir), en son 1 tatlı kaşığı balı gezdirin. 1 porsiyonu 220 kcaldir. Sabah kahvaltınız için farklı, güzel bir seçenek.